Joulukuu tuppaa olemaan kiireistä aikaa jo ilman jouluvalmistelujakin. Jos ennen lomia on saatava valmiiksi koulutehtäviä tai viimeisteltävä jokin suurempi työprojekti, saattavat päivät kulua niiden parissa kuin sumussa.

Vaikka mieli tekisikin valmistautua jouluun pidemmän kaavan kautta ja itse keksien, ei se välttämättä ole tämän vuoksi aivan yksinkertaista. Tällöin kannattaakin ottaa käyttöön kaikki mahdollinen apu ja vinkit, joiden avulla jouluvalmistelut hoituvat sutjakammin turhaa stressiä asiasta ottamatta.

Käy läpi tarjoukset ja kampanjat

Joulu on kaupallisesti hyvin tärkeä sesonki, jonka tarjoamiin mahdollisuuksiin tarttuvat melkeinpä kaikki liikkeet ja tavaratalot niin kivijalkamyymälöissä kuin verkossakin. Tuskin minään muuna aikana ihmiset ovat yhtä valmiita raottamaan kukkaronnyörejään ja tekemään ostoksia.

Tämän seurauksena useimmat kauppiaat julkaisevatkin joulua edeltävillä viikoilla monenmoisia tarjouksia ja kampanjoita, joiden tarkoituksena on innostaa kuluttajia jouluostoksille.

Joulutarjoukset ja -kampanjat kannattaakin ehdottomasti käyttää hyödykseen. Niihin voi tutustua nykyään helpommin kuin koskaan. Monet selailevat mielellään mainoslehtiä, joista voi ammentaa inspiraatiota mahdollisiin joululahjoihin.

Toisaalta eri vaihtoehtoihin tutustuminen ja esimerkiksi hintojen vertailu onnistuu nykyään vieläkin helpommin verkossa.

Voit liittyä omien suosikkiostoskeskustesi tai -myymälöidesi Instagram- tai Facebook-tilien seuraajaksi, jolloin et jää vahingossakaan paitsi niiden tarjouksista. Joskus sosiaalisessa mediassa järjestetään myös erilaisia arvontoja, joista voi voittaa mukavia palkintoja joko omaan käyttöön tai joulupaketteihin pakattaviksi.

Piipahda erilaisissa tapahtumissa

Jo pari kuukautta ennen joulua kannattaa alkaa pitää entistä tarkemmin silmällä mahdollisia tapahtumia. Esimerkiksi erilaiset messut, joulumyyjäiset ja joulutorit ovat joulun alla hyvin suosittuja.

Joku saattaa käydä vaikkapa käsityömessuilla tai hyvinvointimessuilla hakemassa uusia ideoita jouluaskarteluihin tai miksei myös hyödyntämässä messutarjouksia joululahjahankinnoissaan. Toiset puolestaan suuntaavat joulumyyjäisiin, joista voi hankkia vaikkapa leivonnaisia ja villasukkia.

Mikäli ei ole aivan varma siitä, milloin tällaisia tapahtumia järjestetään, ovat sanomalehtien sekä kaupunkien omien verkkosivustojen tapahtumakalenterit yksi hyvä keino saada selville lähitulevaisuudessa järjestettävät tapahtumat.