Toisinaan kunnon lumisade antaa odottaa tuloaan pitkälle joulukuuhun. Näin käydessä oikeanlaiseen joulunajan tunnelmaan voi olla hankala virittäytyä. Joulumieltään voi kuitenkin onneksi nostattaa monella tapaa aina kynttilöiden sytyttämisestä joulunajan herkkujen valmisteluun.

Myös joulumarkkinat ovat monelle tärkeä perinne, jota ei mistään hinnasta haluta jättää välistä. Joulumarkkinoilla, joulutoreilla, joulumyyjäisissä ja muissa joulunajan tapahtumissa vallitseekin yleensä odottavan innokas joulutunnelma, joka tarttuu herkästi, olivat sääolosuhteet mitä hyvänsä.

Usein kuulee kehuttavan etenkin Keski-Euroopan kuuluisia joulumarkkinoita. Myös Tallinnan keskiaikaista tunnelmaa huokuvat joulumarkkinat houkuttelevat kävijöitä nauttimaan vanhanajan joulutunnelmasta sekä tekemään löytöjä.

Jos Euroopan suurimmille joulumarkkinoille on mahdollista pistäytyä, kannattaa niin ehdottomasti tehdä. Muussa tapauksessa myös perinteiset joulumarkkinat ja muut joulunajan tapahtumat Suomessa tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon jouluiseen tunnelmointiin.

Eri puolilla Suomea järjestetään tunnelmallisia joulufestivaaleja aina Fiskarsin Ruukin joulusta Olavinlinnan Tuomaan markkinoihin ja Tampereen joulutoriin. Seuraavaksi esitellään kuitenkin Suomessa järjestettävistä perinteisistä joulumarkkinoista kaksi kaikkein suurinta ja perinteisintä: Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat sekä Tuomaan Markkinat.

Mikäli mieli tekee siemailla raittiissa ilmassa kuumaa glögiä kauniita jouluvaloja ihaillen tai käydä hankkimassa pukinkonttiin kauniita käsitöitä tai muita joululahjoja, tarjoavat nämä joulumarkkinat kaikkea tätä ja paljon muutakin!

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat Turussa

Suomen vanhimpana kaupunkina Turku tarjoilee epäilemättä perinteikkään ympäristön joulunajan tapahtumille. Kaupunki tunnetaan paitsi perinteisen joulurauhan julistuksesta, myös samassa paikassa järjestettävistä Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoistaan.

Turussa joulumarkkinat järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin neljällä peräkkäisellä joulunalusviikolla ja ne houkuttelevat paikalle kävijöitä niin läheltä kuin kaukaa.

Yksi tapahtuman suurimmista vetonauloista ovat erilaiset jouluaiheiset musiikkiesitykset ja näytelmät. Muita tärppejä Vanhan Suurtorin joulumarkkinoille lähteville ovat erilaiset paikallistuottajien herkut savukaloista makkaroihin, joita monet hakevat joulupöytäänsä.

Kuten joulumarkkinoilla yleensäkin, myös täällä kaupitellaan runsaasti erilaisia käsitöitä lasten puuleluista lasimaalauksiin.

Tuomaan Markkinat Helsingissä

Helsingin suurin joulutori levittäytyy Senaatintorille yleensä itsenäisyyspäivän tienoilla ja on toiminnassa aina jouluviikolle saakka. Nämä upeissa puitteissa järjestettävät joulumarkkinat ovat monelle helsinkiläiselle rakas perinne, mutta tapahtuma kiinnostaa myös muualta saapuvia matkailijoita.

Tuomaan markkinoiden vetonauloja ovat upea vanhanajan karuselli sekä monipuolinen ruokatarjonta, joka pitää sisällään sekä moderneja makuelämyksiä että perinteisiä jouluherkkuja.

Viime vuosina Tuomaan Markkinoilla ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat saaneet paljon huomiota. Näytteilleasettajien joukossa onkin nyt paljon paikallisia tuottajia ja kauppiaita.